Skip to main content

Van verhuurwebsite naar wederverhuur

Of het nu gaat om een groot of klein woningcomplex, als eigenaar wil je meestal een eigen projectsite voor jouw complex en de verhuur ervan. Daar is veel voor te zeggen: op Funda, ikwilhuren.nu, Pararius en andere aanbodsites zit je vast aan stramienen en ondervindt jouw complex per definitie concurrentie van het overige aanbod, dat altijd slechts één klik verwijderd is. Aan de andere kant kan een eigen website opzetten best een klus zijn. Gelukkig is er soms wel al een verhuursite. Wat komt er allemaal kijken bij zo’n site en bij het omzetten ervan naar een website voor wederverhuur? Meer dan in een kort artikel past natuurlijk, maar we doen toch een poging!

De initiële verhuursite

Een project dat voor het eerst op de verhuurmarkt komt heeft logischerwijs nog geen positie: geen bekendheid, geen (online) historie. De driehoek eigenaar, makelaar(s) en vastgoed-marketingbureau presenteert een project dan meestal in een aantal stappen aan de markt. Simpel gezegd wordt een website gelanceerd met de eerste – nog wat summiere – informatie, gevolgd door een uitbreiding met onder andere hoofdtypes van de woningen en uiteindelijk een fase waarin kandidaten hun voorkeur kunnen aangeven, een online of fysieke bezichtiging kunnen regelen en tot huur kunnen overgaan.

Koop en huur: andere belangen

Veel grotere projecten worden gebouwd en opgeleverd in fases. Daarbij is het vaak zo dat het deel dat voor de verkoop bestemd is eerder de markt op gaat dan het deel dat zal worden verhuurd. Als vastgoedmarketing-bureau proberen wij de overlappende informatie en bestanden uit de verkoopfase – denk aan Artists Impressions, plattegronden en situatietekeningen – te hergebruiken in de verhuurfase. Dat klinkt toch wat simpeler gezegd dan gedaan. In de praktijk is het soms best een puzzel om bij de juiste contactpersoon van de ontwikkelaar uit te komen en zijn de belangen van de eigenaar van de koopwoningen niet per se in lijn met onze belangen, lees: de belangen van de eigenaar van de verhuurwoningen.

Doorontwikkeling naar wederhuur

Ditzelfde fenomeen van een veelheid aan partijen en belangen speelt niet bij de doorontwikkeling van een projectwebsite van eerste verhuur naar wederverhuur. Er komt echt nog wel wat bij kijken, maar als er al een verhuursite bestaat, dan is het zeker de moeite waard om de website om te zetten.

Toch is dit nog niet zo standaard. Wij merken wel dat er recent meer interesse voor is vanuit eigenaren en opdrachtgevers, maar deze optie is nog niet bij iedereen bekend. De markt is echter in toenemende mate een huurdersmarkt, zeker voor het hogere segment, starters en zorgwonen, en daarom verwachten wij de doorontwikkeling van projectsites steeds vaker te zien. Er zijn echt veel voordelen: je hebt controle over de inhoud, kunt communities bouwen, zit niet vast aan stramienen en alleen jouw aanbod staat in de spotlights.

Close Menu

Brightlot AMS

Entrada 500
1114 AA Amsterdam

Brightlot BCN

Sant Pere Màrtir 39, Bajo dcha.
08012 Barcelona

020-2441027
info@brightlot.nl